logo pamak3

Γιατί στην Ακαδημία Ρομποτικής

Γιατί στην Ακαδημία Ρομποτικής η ρομποτική είναι πραγματικά εκπαιδευτική και όχι απλά απασχόληση.

Ένας από τους κυριότερους λόγους για να κάνει ένα παιδί εκπαιδευτική ρομποτική στην Ακαδημία Ρομποτικής, είναι πως αυτή έχει τη γνώση και την εμπειρία που απαιτείται, με αποτέλεσμα τη σωστή και ολοκληρωμένη προσέγγιση του αντικειμένου. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει :

Πρόγραμμα σπουδών

Έτσι αυτό που προσφέρει στα παιδιά δεν είναι απλώς η δυνατότητα επαφής με τα ρομπότ, στα πλαίσια μόνο δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας. Αντίθετα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών , το οποίο είναι αποτέλεσμα έρευνας, με εκπαιδευτικούς στόχους.

Γνώσεις 

Σε κάθε μάθημα τα παιδιά μαθαίνουν κάτι χρήσιμο από τομείς όπως η φυσική ή τα μαθηματικά. Μέσω του προγράμματος μαθαίνουν επιπλέον έννοιες στην πληροφορική που είναι πιθανό να συναντήσουν στο μέλλον σε κάποια αντίστοιχη σχολή, διατηρώντας πλεονέκτημα. Ακούνε και χρησιμοποιούν όρους και εκφράσεις που θα δουν αργότερα στο σχολείο ή θα χρειαστούν στην καθημερινότητα τους. Αποκτούν λοιπόν γνώση αυτών όχι μέσω στείρας αποστήθισης, αλλά βιωματικά .

Σενάριο και εξοπλισμό

Καλούνται λοιπόν κάθε φορά να προβληματιστούν, να πειραματιστούν και να λύσουν ένα πρόβλημα Το πρόβλημα αυτό δίνει κάθε φορά η αντίστοιχη πίστα που χρησιμοποιείται σε κάθε μάθημα, με συγκεκριμένη θεματολογία για να εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό. Οι πίστες φυσικά ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των διεθνών διαγωνισμών ρομποτικής, δηλαδή είναι ολυμπιακών διαστάσεων.

Συνέχεια 

Για όποιο παιδί ενδιαφέρεται να συνεχίσει, υπάρχουν επόμενοι κύκλοι που αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων. Εδώ τα προβλήματα που καλούνται να λύσουν είναι πιο σύνθετα. Οι κατασκευαστικές, προγραμματιστικές, μαθηματικές, τεχνολογικές και φυσικές τους γνώσεις αυξάνονται.

Διαγωνισμοί

Στόχος αποτελεί η συμμετοχή σε διαγωνισμούς εθνικούς και παγκόσμιους και η ένταξη στην αγωνιστική ομάδα. Οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκομίζει κανείς από αυτό είναι σημαντικές τόσο αθροιστικά όσο και ποιοτικά.

Επαφή με Πανεπιστήμιο

Τελευταίο αλλά καθόλου ασήμαντο, είναι και το γεγονός πως τα παιδιά παρακολουθώντας τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ακαδημία Ρομποτικής , έρχονται σε επαφή με ένα από τα καλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια. Δημιουργούν ευχάριστες εικόνες και εντυπώσεις για το τι σημαίνει πανεπιστήμιο, αποκτούν οικειότητα με τους χώρους ενός τόσο μεγάλου κτηρίου και φεύγουν με θετικές εντυπώσεις. Αυτό στο μέλλον τους δημιουργεί την επιθυμία να θέλουν να επιστρέψουν και πάλι σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Μάλιστα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα πανεπιστημίου καθώς είναι καινούριο κτήριο με μεγάλους και καθαρούς χώρους οπότε συμβάλλει στην αποκόμιση θετικών, ευχάριστων εικόνων για τα πανεπιστήμια γενικότερα.

Πτυχίο

Στο τέλος όλου αυτού του ταξιδιού οι μαθητές ανταμείβονται τελικά με ένα πτυχίο που πιστοποιεί τις γνώσεις τους του αντίστοιχου επιπέδου που παρακολούθησαν. Ένα πτυχίο είναι το υλικό απόκτημα και η απόδειξη και η αναγνώριση της προσπάθειας τους αυτής και μια ακόμη ευκαιρία να οικειοποιηθούν με την ιδέα της απόκτησης πτυχίων.

Θερινό Σχολείο στο Queenswood College

Αυτό το καλοκαίρι η δασκάλα μας Μiss Nora Kitili διδάσκει στο summer-school του Queenswood College. Το Queenswood College, είναι ένα από τα κορυφαία και δημοφιλέστερα κολλέγια για summer-school σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και παρέχει στους μαθητές και ενήλικες ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών, γλωσσικών, πολιτισμικών, αθλητικών και μαθητικών δραστηριοτήτων. Η διδασκαλία γίνεται αποκλειστικά στην Αγγλική με την αυστηρή εποπτεία ειδικών καθηγητών και φυσικά με τη φροντίδα του κολλεγίου. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ένα μοναδικό μαθησιακό περιβάλλον για τους υποψηφίους που συμμετάσχουν.

Σας παρέχουμε λοιπόν τη δυνατότητα σε μαθητές, φίλους και γονείς να ζήσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία. Αν επιθυμείτε οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία να επικοινωνήσετε μαζί μας. Παπακυρίτση Άλκη τηλ. 6936944391.

Όλοι εμείς είμαστε πολύ υπερήφανοι και χαρούμενοι που η καθηγήτριά μας Nora Kitili και οι σπουδαστές μας έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα κολλεγιακά προγράμματα του Queenswood College, όπως επίσης και να εξασκηθούν στη ξένη γλώσσα που διδάσκονται. Η εμπειρία αυτή θα είναι πολύτιμη και θα παρέχει πολλές ευκαιρίες μελλοντικά σε όλους μας. Θερμά Συγχαρητήρια ιδιαίτερα στην Miss Nora Kitili, που την επέλεξαν ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφίους για να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως μέλος του διδακτικού προσωπικού του πανεπιστημίου.

00001-nora

Δειτε την την photo gallery

 

Νέος κύκλος σεμιναρίων για πιστοποίηση TOEIC

Νέος κύκλος σεμιναρίων για πιστοποίηση TOEIC για ανέργους, επαγγελματίες και Δημοσίους Υπαλλήλους σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Δια-Βίου Μάθησης Α. Παπακυρίτση ανακοινώνει την διοργάνωση του νέου κύκλου σεμιναρίων 40 ωρών με θέματα : Πιστοποίηση TOEIC επιπέδων Β2 LOWER και C1 ADVANCED αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.

Έναρξη προγράμματος: 24 Νοεμβρίου.

Τιμή εξέταστρων για ανέργους 15 ευρώ (τελευταία προσφορά του κύκλου)

Επίσης ισχύουν προνομιακές τιμές σε δημοσίους Υπαλλήλους σε δίδακτρα και εξέταστρα.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΩΙΝΑ-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ-ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

 

Ρώσικη Γλώσσα στον Τουρισμό

Σεμινάριο 40 ωρών θα πραγματοποιηθεί επίσης με θέμα «ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ» το σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλους και με την ολοκλήρωση του δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2421041530, 6936944391 και στη γραμματεία του κέντρου μας Κασσαβέτη 126 με Εθνικής Αντιστάσεως Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 5-7 μμ.